کلافه نشوید ! آموزش خلاصه ولی کامل ایندکس نشدن | راهنمای آپدیت شده

مقدمه

اگر سایتی دارید و یا در حال یاد گرفتن قدم های اولیه سئو هستید، به احتمال زیاد مقاله ما مناسب شما خواهد بود.

پیشنهاد میکنیم مقاله را مطالعه نمایید

چرا صفحه من در جستجوی گوگل نیست؟

در اینجا دلیل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل و رفع رایج ترین مشکلات زمانی که سایت شما در گوگل نیست، آورده شده است.

مرحله ۱: بررسی کنید که صفحه یا سایت شما در گوگل وجود نداشته باشد.

واضح به نظر می رسد، ابتدا بررسی کنید که صفحه یا سایت شما واقعاً در جستجوی گوگل وجود ندارد. بسیاری از مردم تصور می کنند که در گوگل نیستند، در حالی که در واقع صفحه آنها به سادگی در نتایج جستجو در صفحه های پایین تر قرار گرفته است.

آیا اخیراً صفحه را ساخته اید یا درخواست ایندکس شدن کرده اید؟ ممکن است مدتی طول بکشد تا گوگل صفحه شما را ایندکس کند. حداقل یک هفته پس از ارسال نقشه سایت یا درخواست ایندکس شدن، قبل از اینکه به مشکلی فکر کنید، به گوگل فرصت دهید. اگر صفحه یا سایت شما اخیراً تغییر کرده است، یک هفته دیگر دوباره بررسی کنید تا ببینید آیا هنوز در گوگل نیستید یا خیر!.

برای بررسی حضور خود در Google:

برای صفحه مفقود شده: URL کامل صفحه خود را در گوگل جستجو کنید.

دلیل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل: ممکن است هر صفحه از سایت ایندکس نشده باشد، اما خود سایت در فهرست نتایج جستجوی گوگل باشد. اضافه کردن نقشه سایت را در نظر بگیرید تا به گوگل کمک کنید تمام صفحات سایت شما را پیدا کند.

اگر هنوز نمی توانید سایت یا صفحه خود را در نتایج جستجو پیدا کنید، به مرحله ۲ بروید: تا دلیل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل را بفهمیم.

مرحله ۲ از دلیل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل: برطرف کردن مشکل

آیا اخیراً این سایت را خریده اید یا از شخص دیگری به شما تحویل داده شده است؟ این امکان وجود دارد که شما سایتی دریافت کرده باشید که اقداماتی منفی علیه آن شده است.

صفحات تاریخچه در گزارش اقدامات دستی (manual actions report) و گزارش مشکلات امنیتی (security issues report) هرگونه اقدام برجسته ای که علیه آن ثبت شده است را نشان می دهد. اسناد گزارش خود را بخوانید تا نحوه حل مشکلات موجود در سایت خریداری شده را بیاموزید.

اگر سایت یا صفحه شما جدید است، ممکن است در فهرست گوگل نباشد زیرا هنوز فرصتی برای خزیدن یا ایندکس کردن آن توسط گوگل نبوده است. مدتی طول می کشد تا گوگل یک صفحه یا سایت را کراول (همان خزیدن) و یا ایندکس کند. زمان کل می تواند از یک یا دو روز تا چند هفته باشد، به طور معمول، بسته به عوامل بسیاری تعیین می شود.

اگر اخیراً سایت خود را بازسازی کرده اید، یا به دامنه جدیدی یا به پروتکل https منتقل شده اید، صفحاتی که قبلاً عملکرد خوبی داشتند، اکنون ممکن است در صورت اشتباه در هنگام اجرای برخی اقدامات، رتبه ضعیفی داشته باشند. برای رفع این مشکل: از تغییر مسیرهای ۳۰۱ (‘Redirect Permanent’) برای هدایت کاربران، Googlebot و سایر خزنده ها استفاده کنید. (در آپاچی، می توانید این کار را با یک فایل htaccess. انجام دهید؛ در IIS، می توانید این کار را از طریق کنسول مدیریتی انجام دهید.) اگر اخیراً به https منتقل شده اید، وجود URLهای http و https خود را در Google بررسی کنید. درباره نحوه جابجایی سایت خود با کمترین تأثیر در نتایج جستجو نیز مطالعه بفرمایید.

این صفحه ممکن است به دلایلی از فهرست حذف شده باشد. (وب بسیار بزرگ است، و گوگل به هر صفحه ای دسترسی ندارد.) از گوگل بخواهید صفحه شما را دوباره کراول کند.

دلیل ایندکس نشدن مطالب سایت در گوگل – مسائل مربوط به کراول

گوگل باید بتواند صفحات شما را پیدا کند تا آنها را در نتایج جستجو نمایش دهد. در اینجا راه های اصلی برای کمک به گوگل برای یافتن صفحات شما آمده است:

کراول کردن سایت هایی که به جای مسیرهای URL یا نام صفحات از پارامترهای URL استفاده می کنند سخت تر است. یافتن یک صفحه در example.com/petstore/zebra برای گوگل راحت تر از صفحه example.com?page=1234 است.

ادامه مطلب

ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند یک مشکل و چالش بزرگ برای تمامی کسانی باشد که به دنبال ارتقا جایگاه سئو وب سایت خود هستند. بنابراین تمامی کسانی که به دنبال ارتقا جایگاه سئو هستند برای ایندکس شدن سایت خود برنامه ریزی می نمایند. ایندکس شدن سایت در گوگل به چه معناست؟ ایندکس نشدن چه مشکلاتی ایجاد می کند؟ ایندکس شدن چه مزایایی دارد؟ چه راه هایی برای ایندکس شدن و جلوگیری از ایندکس نشدن وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا به همه این سوالات پاسخ دهیم.

ارتقا

ایندکس شدن و ایندکس نشدن سایت در گوگل به چه معناست؟

ایندکس نوعی ساختار داده است. این ساختار داده امکان بازیابی سریع صفحات را از پایگاه های داده مختلف فراهم می نماید. ایندکس در لغت به معنی فهرست است. اگر بخواهیم خیلی خلاصه و عمومی این مفهوم را توضیح دهیم، باید بگوییم ایندکس شدن یعنی قرار گرفتن در فهرست گوگل برای بررسی جهت معرفی به کاربر.

، نیز به معنای این است که گوگل شما را در فهرست بررسی و معرفی به کاربران قرار نمی دهد. در بیانی دیگر، صفحات ایندکس شده به خاطرات تشبیه می شوند. به این صورت که صفحات ایندکس شده در گوگل مشابه بخشی از اتفاقات ثبت شده در حافظه شما هستند که شما آنها را به یاد می آورید. ایندکس نشدن را نیز می توان به اتفاقاتی تشبیه کرد که به فراموشی سپرده می شوند و کم اهمیت هستند.

این مطلب را هم از دست ندهید :   ایده های ارزشمند دربارهبک لینک سازی در سئو

ایندکس نشدن سایت در گوگل چه مشکلاتی به همراه دارد؟

گوگل به عنوان موتور جستجو ابتدا تمامی محتوا روی اینترنت، شامل هر کد و لینکی را بررسی می کند. این بخش از کار خزیدن نامیده می شود. این مرحله نیز اهمیت زیادی دارد و پیش نیاز ایندکس شدن است. اگر همه چیز اصولی باشد، ربات های گوگل به خوبی در میان داده های مورد نظر شما می خزند و آنها را شناسایی می نمایند.

در ادامه هر محتوا، کد و لینکی که در مرحله خزیدن یافته شده است، بررسی، ذخیره و سازماندهی می شود. این بخش از فرایند، ایندکس کردن نامیده می شود. در صورتی که اصولی عمل نکنید و محتوای شما توسط گوگل ارزشمند تشخیص داده نشود، ایندکس شدن انجام نمی شود.

در ادامه کار، موتور جستجو گوگل، برای نمایش نتایج به کاربران در میان صفحات ایندکس شده می گردد. بنابراین واضح است که ایندکس نشدن تا چه حد می تواند به جایگاه سئو شما آسیب بزند. در واقع ایندکس نشدن سایت در گوگل یعنی این که در نتایج جستجو قرار نمی گیرید!!!

آیا راهی برای جلوگیری از ایندکس نشدن وجود دارد؟

با توجه به اهمیت موضوع، معمولا متخصصان گوگل را به حال خود رها نمی کنند تا ببینند صفحات را ایندکس می کند یا نه. اغلب متخصصان تلاش می کنند تا ضمن انجام کارهایی ایندکس شدن را سرعت بخشند و مانع از ایندکس نشدن سایت در گوگل شوند. در ادامه برخی از مهم ترین این اقدامات را به شما معرفی می کنیم.

ایجاد نقشه ی سایت

یکی از اقدامات مهم برای ایندکس شدن، ایجاد نقشه سایت است. ایجاد نقشه سایت از جمله اقدامات مهم سئو تکنیکال است. نقشه سایت یک فایلXML بر روی سرور است که تمامی صفحات سایت بر روی آن قرار دارد. این نقشه به موتور جستجو کمک می کند تا صفحات را مورد خزش قرار دهد. می توانید با وبمستر تولز زمینه ایندکس بهتر سایت خود را نیز فراهم کنید. گوگل وبمستر تولز اطلاعات خوبی از جمله تعداد صفحات ایندکس شده به شما ارائه مینماید.

گرفتن لینک ورودی از شبکه های اجتماعی و سایت های دیگر

شبکه های اجتماعی

گرفتن لینک ورودی یکی از راه های مطمئن برای جلوگیری از ایندکس نشدن سایت در گوگل است. در واقع هرچه لینک های ورودی به سایت شما بیشتر باشد و محتواهای سایت شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، توجه گوگل بیشتر به سایت شما جلب می شود و سرعت ایندکس شدن افزایش می یابد. یکی از نکات مهم دیگر این است که لینک ورودی از شبکه هی اجتماعی اهمیت زیادی برای گوگل دارد. اگر از شبکه های اجتماعی لینک ورودی بگیرید، سریع تر ایندکس می شوید و ریسک کار شما کمتر می شود.

تولید محتوا با هدف افزایش صفحات ایندکس شده

تولید محتوا-بازاریابی محتوا

هر چه تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما بیشتر باشد، احتمال ایندکس شدن صفحات جدید هم بیشتر است. به بیان ساده، گوگل به شما اعتماد می کند. بنابراین یک راه برای ایندکس نشدن سایت در گوگل این است که محتوای خوب، با کیفیت و به روز تولید کنید تا بازدید سایت خود را افزایش دهید. تولید محتوای کاربر پسند از جهات متعددی به نفع جایگاه شماست. به قدری در سئو اهمیت دارد که این اقدام پادشاه اقدامات سئو نامیده می شود.

تولید محتوا-بازاریابی محتوا

ثبت آدرس سایت در گوگل

یکی از اقدامات برای جلوگیری از ایندکس نشدن، ثبت آدرس سایت در گوگل است. البته این اقدام به اندازه دیگر اقدامات تاثیرگذار نیست. از آنجایی که ثبت سایت در گوگل بسیار ساده است و در ایندکس نشدن هم بی تاثیر نیست، بنابراین اغلب توسط متخصصان توصیه می شود. شما می توانید از طریق گوگل وبمستر و درج آدرس سایت خود، این کار را به راحتی انجام دهید.

رفع ایرادات که باعث ایندکس نشدن سایت در گوگل می شوند

ایراداتی هستند که مشخصا باعث ایندکس نشدن سایت در گوگل می شوند. رفع این ایرادات می تواند سرعت ایندکس شدن سایت را فراهم آورد. برای مثال ارور های DNS، خطاهای سرور، خرابی Robots، خطای ۴۰۴ و خطای access denied از جمله خطاهایی هستند که باعث ایندکس نشدن می شوند و حتما باید نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

ایندکس دستی سایت در گوگل

یکی از اقداماتی که متخصصان برای جلوگیری از ایندکس نشدن سایت در گوگل انجام می دهند، این است که به صورت دستی محتواها و صفحات سایت را در گوگل ایندکس می کنند. به بیان دیگر متخصصان به موتور های جستجو در فرایند ایندکس نمودن کمک می کنند و اطمینان حاصل می کنند که ایندکس شدن انجام شده است. ایندکس دستی از طریق انجام می شود. اگر به این موضوع علاقه دارید می توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

استفاده از ابزارهای تحلیلی گوگل را فراموش نکنید

اگر تا اینجای مقاله را مطالعه کرده باشید به این مسئله پی برده اید که ایندکس شدن تا چه حد اهمیت دارد و باید برنامه ریزی جدی برای ایندکس کردن صفحات و محتوای سایت خود در گوگل داشته باشید. توصیه می کنیم از ابزارهایی برای بررسی وضعیت ایندکس صفحات سایت خود استفاده کنید.

برای مثال گوگل سرچ کنسول از جمله ابزارهاست که به کمک آن می­توانید تعداد صفحات ایندکس شده را به کمک آن بررسی کنید. گوگل آنالیتیکس نیز ابزار دیگری است که به کمک آن می توانید دلیل ایندکس نشدن صفحات خود را از طریق آن شناسایی کنید. استفاده از این ابزارها می توانند کمک بزرگی باشند، از آنها غافل نشوید.

محتوای کامل در سایت منبع

آشنایی با چند علت ایندکس نشدن سایت در گوگل اهمیت زیادی دارد. این که گوگل سایت را ایندکس نکند ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. برای تشخیص علت این مسئله نیاز است به حساب جست و جوی کنسول مراجعه شود.

این مطلب را هم از دست ندهید :   ایده ها و ترفندهای کلیدی برایآموزش برنامه نویسی | راهنمای آپدیت شده ۱۴۰۲

در آنجا با مطالعه گزارش های مربوط می توان از دلیل آن سر در آورد. خطاهای بسیاری در این بخش دیده می شود. می توان این گزارش ها را با کسب آگاهی تحلیل کرد و به نتیجه درست درباره آنها دست یافت. وقتی دسترسی ربات های گوگل به وب سایت محدود شود، زمینه ایندکس نشدن وب سایت فراهم خواهد شد.

نمایش ندادن و ایندکس نشدن سایت در گوگل

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل باید پیگیری شود. خطاهای ایندکس را می توان در ایندکس جست و جوی کنسول یافت. تمام خطاهای وب سایت در این قسمت نمایش داده می شوند. این خطاها آنهایی هستند که روی عملکرد وب سایت مؤثرند. در این بخش می توان خطاهای مربوط به ۹۰ روز گذشته وب سایت را مشاهده و بررسی کرد.

جست و جوی کنسول

ایندکس وب سایت در گوگل مهم است. در صورتی که زمان بررسی روزانه جست و جوی کنسول وجود نداشته باشد، می توان هر ۹۰ روز برای این بار اقدام کرد. مهم است که برای این کار پیش از این که اطلاعات ۹۰ روز از بین برود اقدام شود.

برخی خطاها که علت ایندکس نشدن سایت در گوگل هستند

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند برخی خطاهای وب سایت باشد. خطاهایی که در این گروه قرار می گیرند می توانند همه وب سایت را تحت تأثیر بگذارند. این خطاها را می توان مهم ترین خطاها دانست. خطای (Domain Name System) یکی از این خطاها است که برای مدیریت وب سایت حائز اهمیت است. این خطا نشان می دهد که ربات گوگل بنا به دلایلی نمی تواند به دامنه اتصال پیدا کند.

بارگذاری وب سایت

این مشکل باید به سرعت حل شود. زیرا نخستین مرحله دسترسی ربات های گوگل به وب سایت در همین مرحله اتفاق می افتد. خطاهای سرور یکی دیگر از دلایل ایندکس نشدن وب سایت است. وقتی زمان پاسخ دادن به سرور طولانی شود، این خطا دیده خواهد شد. ربات های گوگل با وارد شدن در وب سایت فقط یک بازه زمانی مشخصی را می توانند برای بارگذاری وب سایت صرف کنند. وقتی این زمان طولانی شود، ربات آن را رها می کند.

اطلاعات وب سایت

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند خرابی robots باشد. یعنی ربات گوگل توان بازیابی فایل robots.txt را ندارد. همین هم منجر می شود که وب سایت ایندکس نشود. فقط زمانی از استفاده از این فایل ضروری است که لازم باشد دسترسی گوگل به بعضی از صفحه ها محدود شود. در صورتی که موتورهای جست و جو همه اطلاعات وب سایت را ایندکس کنند، به این فایل نیاز نیست.

خطاهای URL که علت ایندکس نشدن سایت در گوگل هستند

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل را می توان خطاهای نیز دانست. این خطاها با خطاهای وب سایت متفاوت هستند. این خطاها فقط یک صفحه معین از وب سایت را تحت تأثیر می گذارند. مثل خطاهای وب سایت به همه وب سایت کاری ندارند. وب سایت هایی که با حجم بالایی از خطاهای URL مواجه می شوند کم نیستند.

مجموعه خطاهای URL

با استفاده از جست و جوی کنسول می توان این خطاها را به شکل دسته بندی شده مشاهده کرد. بعد از بررسی و اعتبار سنجی این خطاها امکان رفع آنها وجود دارد.

می توان خطای DNS و سرور را زیر مجموعه خطاهای URL دانست. اینها هم می توانند علت ایندکس نشدن سایت در گوگل باشند. حل و مدیریت این خطاها برای یک URL معین با همه یک وب سایت یکسان است. در صورتی که یک پیکربندی مجزا برای URL خاص دامنه وجود داشته باشد، باید آنها را در دسته خطاهای URL گذاشت.

خطاهای دیگری که علت ایندکس نشدن سایت در گوگل هستند

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند به خطای ۴۰۴ مربوط شود. این خطا وقتی دیده می شود که ربات های گوگل تلاش می کنند صفحه های را که نشانی آن اعتباری ندارد بارگذاری کنند و در نهایت با خطای ۴۰۴ رو به رو می شوند. این خطا در عین سادگی پیچیدگی های خود را دارد. این خطا به دو دسته تقسیم می شود. عامل این خطا می تواند نرم افزاری باشد یا این که صفحه دیگر وجود نداشته باشد.

مجوز دسترسی به صفحه وب سایت

اهمیت این خطا زمانی بیشتر می شود که برای صفحه های مهم وب سایت به نمایش در آید. از آنجا که وقتی صفحه مورد نظر وجود نداشته باشد این خطا دیده می شود، وقتی کاربر یا ربات های گوگل وارد آن شوند این خطا اعلام می شود.

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل می تواند خطای دسترسی رد شد یا Access denied باشد. زمانی به نمایش در می آید که رابت گوگل مجوز دسترسی به صفحه وب سایت را نداشته باشد. این خطا به دلایل مختلفی دیده می شود. وقتی کاربر برای دسترسی به URL باید در وب سایت ثبت نام کند،

ربات گوگل

به این ترتیب ربات گوگل هم نمی تواند به آن دسترسی داشته باشد. یعنی به وسیله فایل دسترسی گوگل به همه وب سایت یا فقط یک URL یا فولدر قطع شده است. این امکان هم وجود دارد که سرویس ارائه دهنده میزبانی وب دسترسی ربات گوگل به وب سایت را قطع کرده است. یا ممکن است سرور نیاز داشته باشند که برای تأیید اعتبار از پروکسی استفاده کند.

خطاهای URL

یک علت ایندکس نشدن سایت در گوگل را می توان خطای Not followed دانست. این خطا به این معنی است که گوگل توان پیدا کردن یک URL مشخص را ندارد. این خطاها به این دلیل رخ می دهد که گوگل با خواندن محتوای فلاش، کدهای جاوااسکریپت و مسئله ریدایرکت شدن دچار مشکل شده است. اگر صفحه های اصلی به این مشکل دچار شوند، باید برای آن حتماً راه حل پیدا کرد.

محتوای کامل در سایت منبع